Starköl

Pite Pale Ale

Pite Pale Ale är en fräsch och nyskapande variant av den traditionella amerikanska pale alen. Detta vackra apelsinfärgade öl är bryggt med en kombination av ett flertal nobla och moderna humlesorter som frambringar härliga aromer av blommor, citrus och tropisk frukt. Pale Ale malt och karamellmalt balanserar humlen i ölen på ett mycket smakfullt sätt.

Starköl Alk. 5,4% vol.

Systembolaget Art.nr. 31135

Moderne

Moderne är vår tolkning av den trendiga och populära öltypen modern lager som utvecklats i takt med mikrobryggeriernas frammarsch under senare 1900-talet. Detta öl är bryggt med Pilsnermalt och Münchnermalt samt stora mängder moderna humlesorter som ger ölen en angenäm beska och tydliga aromer av citrus och honung.

Starköl Alk. 5,2% vol.

Systembolaget Art.nr. 33380

Nya Tidens IPA

Nya Tidens IPA är ett exklusivt öl baserat på den inom mikrobryggerivärlden extremt populära öltypen amerikansk India Pale Ale. Detta kraftfulla öl är bryggt med stora mängder moderna humlesorter som ger ölen en tydlig beska samt härliga aromer av citrus och tropisk frukt. Extra maltstöd än brukligt ger denna IPA en mer balanserad smak och en vacker kopparröd färg.

Starköl Alk. 6,9% vol.

Systembolaget Art.nr. 30966

Belgo Wit

Belgo Wit är en uppfriskande och lättdrucken typ av veteöl. Detta öl är bryggt med både omältat vetemalt och kornmalt som ger ölet en lätt disighet och fin halmgul färg. Koriander och pomeransskal tillsammans med en karaktärsfull belgisk jäststam frambringar fräscha tonerna av citrus och liten kryddighet.

Starköl Alk. 4,8% vol.

Systembolaget Art.nr. 31960

Saison de Piteå

Saison de Piteå är en modern Saison torrhumlad med amerikansk Simcoe och toner av passionsfrukt, citrus och gran. Detta öl har sitt ursprung i 1600-talets vallonska bondesamhälle i södra Belgien. Saison som betyder säsong på franska är en populär öltyp inom mikrobryggerivärlden och bryggs ofta med lokala inslag. I vår Saison möter tropiska frukter den norrländska skogen.

Starköl Alk. 6,5% vol.

Systembolaget Art.nr. 33011

Belgo Twin

Belgo Twin är ett rustikt och komplext öl som har ett medeltida arv från trappistmunkarna i Belgien där ölbryggning alltid varit centralt. Detta guldbruna öl är bryggt med belgisk karamellmalt och kandisocker som ger ett smakrikt öl med en fin maltsötma och toner av russin, torkad frukt, kola och nougat.

Starköl Alk. 7,0% vol.

Systembolaget Art.nr. 32555

Silver Stout

Silver Stout är en lite sötare variant av den klassiska stouten. Detta prisbelönta öl är bryggt med sju olika maltsorter och mjölksocker för att uppnå en komplex smak samt en krämig, mjuk känsla. Receptet är baserat på en öltyp som uppkom i England på 1800-talet där det förekom att man tillsatte mjölk i ölen.

Starköl Alk. 5,0% vol.

Systembolaget Art.nr. 31351

*Silvermedalj i öl-SM, klass 7, hembryggning 2014

Unique

Unique är en serie ölsorter i små volymer där vi tar ut svängarna lite extra och skapar öl med fantasi. Detta öl är avsedd för dig som vill uppleva nya smaker och uppskattar andra unika och lite mer ovanliga ölsorter. Etikettens framsida avslöjar lite av innehållet i just denna butelj.

Starköl

Folköl

Pitemalt

Pitemalt är bryggeriets egen folköl. Detta vackra apelsinfärgade öl är bryggt med en kombination av ett flertal nobla och moderna humlesorter som frambringar härliga aromer av blommor, citrus och tropisk frukt. Pale Ale malt och karamellmalt balanserar humlen i ölen på ett mycket smakfullt sätt.

Folköl Alk. 3,5% vol.